H2Ö – Tarjontaa kaikille aisteille

Funktiå osallistui myös tänä vuonna H2Ö-festareille Ruissalon vanhalla telakka-alueella. Kuten vuosi sitten, myös tänä vuonna festarit tarjosivat erilaisen vaihtoehdon suomalaiselle festarikansalle. Musiikki koostui vaihtoehtomusiikista sekä hieman myös valtavirran suuntaankin sojottavasta tarjonnasta.

Musa

Musatarjonta oli taas erittäin monipuolista ja vaikeutena olikin päättää, mitä artisteja ehtisi katsomaan, koska festarialueella oli jopa 11 esiintymispaikkaa.

Ensimmäisenä päädyimme katsomaan Sammaleen keikkaa, joka heittikin keikan normikokoonpanosta poiketen sijaisbasistilla. Keikka oli kuitenkin Sammaleen tapaan erittäin hyvin vedetty, takuuvarma partaprogepläjäys ja Sammal-fanit saivat tuhdin annoksen Sammalta.

Suomi -ja Turku-hiphop oli myös esillä kun Chydeone ja Leo Luxxxus sekä Sattalite vetivät kimppakeikan Grillilavalla ja heti perään Ronskibiitti veti settinsä. Suomi-hiphop olikin hyvin esillä festareilla.

Autotallissa oli esillä hieman vaihtoehtoisempaa settiä yhden miehen  kokoonpanoissa kuten Ville Pirinen Combat School ja Junnu Alajuuma.

Sonic Boom, eli Peter Kember on monien projektien pitkän linjan artisti aina 80-luvulta asti. Yleisö tuntuikin tuntevan hänet ja Sonic Boom veti Suulin täyteen jengiä kuuntelemaan tätä yhden miehen luomaa soundimaailmaa.

Yhtenä tapahtuman mielenkiintoisimmista artisteista pidin Kaustisilta kotoisin olevaa Kairon; IRSE!:a, joka esiintyi Takapiha-lavalla. Bändi koostui neljästä suht’ nuoresta kaverista, jotka vetivät rankan melodisella otteella mielenkiintoista psykedeliarokkia falsetti-laululla maustettuna. Pääasiassa biisit olivat pitkiä instrumentaalivetoja ja selkeästi bändi oli löytänyt oman juttunsa. Kannattaa tutustua bändiin, jos hieman rankempi melodinen meno tuntuu kotoisalta.

Tunnelma

Tämänkin kappaleen voisi aloittaa sanoilla: ”Kuten viime vuonnakin, niin tänäkin vuonna…”. Jeps, mutta vaikka H2Ö oli tunnistettavissa viimevuotisen H2Ö:n seuraajaksi, oli tapahtuma pystynyt uudistautumaan sopivasti. Järjestäjät olisivat helposti voineet käyttää samoja ideoita, mutta onneksi tapahtumaan ja erityisesti taiteeseen oli jaksettu panostaa myös tänä vuonna. Monet muut järjestelyt, kuten WC:t olivat paremmin organisoitu vuoden takaiseen verrattuna.

Pienenä miinuksena järjestelyistä voidaan sanoa, että anniskelualueilla olisi pitänyt olla erillinen juomapanttien vastaanottotiski, jotta pantin palauttajien ei olis tarvinnut jonottaa kilpaa ostajien kanssa.

Ihmiset tuntuivat iloisilta enkä kertaakaan törmännyt järjestyshäiriöihin. Tunnelma oli rauhallinen, mutta ei tylsä ja joka puolella tapahtui aina jotain. Alue oli saanut myös laajennuksen, eli valtavan ponttooniterassin, jossa pystyi nauttimaan auringosta ja ihmisten seurasta, jos ei lavan vieressä terasilla istuminen napannut.

Illan hämärtyessä H2Ö pääsee täyteen loistoonsa. Päivällä monet hieman pliisuilta näyttäneet jutut saivatkin kokonaan oman loisteensa valaistuksen luodessa uuden ilmeen koko festarialueelle.

H2Ö

Valitettavasti en päässyt osallistumaan H2Ö:n kuin ensimmäisenä päivänä, joten lauantain artistikattaus jäi tällä kertaa näkemättä. Siitä huolimatta H2Ö onnistui lunastamaan viime vuonna aloittamansa vaihtoehtofestarilupauksensa, loistavasta turkulaisesta tapahtumasta yhdessä Turun hienoimmassa paikassa ja monipuolisesta musiikkitarjonnasta.

H2Ö tapahtumana ei todennäköisesti sovi kaikille perusfestareilla kävijöille, jos pääasia on mainstreammusa ja anniskelupisteet, mutta jos haluat erilaista tunnelmaa, hienossa ympäristössä, jonka henkiinherättämisessä on nähty vaivaa, on H2Ö näkemisen ja kuulemisen arvoinen. H2Ö tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Funktiå kiittää ja suosittelee H2Ö:tä… Taas kerran.

-Marko

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest