H2Ö – Toisen festaripäivän satoa

H2Ö-vaihtoehtofestareiden toinen päivä alkoi ~30 asteen helteessä  klo 14, mutta pääsimme paikan päälle vasta n. klo 16 aikoihin. Päivä alkoi tapaamalla Mr. Velcro Fastenerin Tatut hastiksen parissa, mutta siitä on tulossa kokonaan toinen juttu.

Keikat

Ensimmäiseksi katsoimme Fotoshopin loistavan keikan. Bändissä oli kolme jäsentä, jotka saivat aikaiseksi hyvän keikan. Myös visuaalit olivat makeat ja kokonaisuus oli hyvä. Bändin ulosanti tosin ei ollut kovin hyvä välispeakeissä, mutta muutoin ei meinigissä ollut mitään valittamista. Kannattaa tutustua bändin tuotantoon, jos se ei ole entuudestaan tuttu.

Jaakko Eino Kalevi veti koko Suulin täyteen kansaa. JEK:sta kuuli ajoitain vaikutteita Depeche Modesta, mutta toki JEK:lla oli koko hommassa omanlaisensa twisti ja biisit olivat yksinkertaisesti hyviä.

Valitettavasti muuten hyvää Jaakko Eino Kalevin keikkaa varjosti hieman tekniset ongelmat mikkilinjan kanssa ja laulun volyymitaso piti laskea liian alas, mikä latisti keikkaa jonkin verran. JKE teki positiivisen vaikutuksen ja pitääkin tutusta paremmin vielä tämän taiteilijan tuotoksiin.

Päädyin myös katsomaan Brittiläistä a Monstrous Psychedelic Bubblea, josta olin oikeastaan vain kuullut jotain satunnaista Noel Gallagher lopinää, mutta kyseessä olikin varsin mielenkiintoinen Intialaisvaikutteinen pläjäys hyvänkuuloista määrittelemätöntä musiikkielämystä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MPB:llä on pitkä historia mm. Future sound of Londonin riveissä ja kyseessä oli siis jo kulttiaseman saavuttanut artisti. Pahoittelen tietämättömyyttäni tässä kohdassa, mutta en ole vuosikausiin seurannut ihan tämän genren musiikkia, joten sallittakoon se allekirjoittaneelle. Joka tapauksessa MPB oli mielenkiintoinen ja veti hyvän setin.

Jimi Tenor on artisti, jota olen seurannut pitkään. Viimeisestä Jimi Tenor keikasta, jonka olen nähnyt onkin jo kulunut useampi vuosi joten oli mielenkiintoista nähdä millaisen setin Cola & Jimmu duo oli saanut aikaiseksi. Cola & Jimmu, eli pariskunta Nicole Willis ja Jimi Tenor julkaisivat Enigmatic-levyn vuonna 2013, joten setti koostuikin pitkälti levyn materiaalista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse keikka oli varsin minimalistinen, mutta Cola & Jimmu ottivat yleisönsä. Heti ensimmäisestä biisistä alkaen yleisö oli mukana ja nautti esityksestä. Willisin ääni on loistava soul-tyylinen tumma ja syvä, joka sopii erinomaisesti Tenorin laulun kanssa yhteen. Tenor olikin enemmän taustalla ja hoiti pääasiassa musisoinnin.

Musiikin puolesta myös lauantain tarjonta oli erinomainen H2Ö-festareilla. Mukana oli monia esiintyjiä, jotka olisivat ansainneet maininnan tässäkin jutussa, mutta yksinkertaisesti kaikkea ei vain pysty mahduttamaan yhteen juttuun.

H2Ö

Festivaalijärjestäjän mukaan H2Ö:ssä oli kahden päivän aikana 7500 kävijää ja tapahtuma sujui ongelmitta. Tämä oli debyyttifestivaalille erittäin hyvin koska maksimikävijämäärä olisi ollut 10 000 vierasta.  Mukana tapahtumaa järjestämässä oli 10 hengen ydinporukan lisäksi n. 300-400 talkootyöläistä. Festivaalin tapahtumapaikka oli erityisesti saanut kehuja visuaalisuudesta ja rosoisista puitteista.

H2Ö on täynnä loistavaa taidetta ja hienoja ideoita kuten tämä peilipalloilla koristeltu puu.

Seuraava H2Ö-festivaali järjestetään heinäkuussa 2015. Funktiå odottaakin innolla pääsyä mukaan seuraaville H2Ö-festareille.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest