H2Ö – vaihtoehtofestarit

Perjantaina käynnistyi H2Ö-vaihtoehtofestarit Turun Ruissalon vanhalla telakka-alueella ja pääsimmekin Funktiån kanssa sinne mukaan. H2Ö on ILMIÖ-festarin järjestäjien uusin tapahtuma ja piti sisällään monipuolisen tarjonnan sekä ehkä hieman poikkeavan festivaaliympäristön. H2Ö tarjoaa myös taiteellisemman näkemyksen verrattuna perinteisiin festareihin. Olikin virkistävää nähdä, että tapahtumaan oli panostettu normaalia enemmän, mitä tulee puitteisiin ja muun tarjonnan suhteen.

Vaihtoehtoviihdykettä ja panostusta viihtyvyyteen

H2Ö pitää sisällään myös paljon taidetta ja performanssia musiikkitarjonnan lisäksi. Esimerkiksi anniskelualueella oli hauskoja koristeita kiinnitetty puihin sekä festarialueella kierteli myös erilaisia eläinhahmoja.

 

Alueella oli myös monenlaista muuta viihdykettä, kuten jättisaippuakuplia, tanssiperformanssia (eläinhahmoja taas:) ja graffititaidettakin.

Veistämö oli sisustettu uskomattoman hienoksi siten, että tilan istumapaikat olivat pitkälti keinuja. Keinujen narut ulottuivat varmaankin n. 10m korkeuteeen. Narut ja tilan valot loivatkin aivan erityisen ilmapiirin veistämööön.

Ruissalon vanha telakka-alue oli mielestäni loistava ja erilainen paikka tapahtuman pitämiseen. Perinteisen peltomiljöön sijaan alue tarjosi erikoisia paikkoja kuten Kuja tai em. Veistämö. Oli myös hauskaa nähdä, että melkein joka paikassa missä oli katto, oli myös peilipallo. Erilaiset taideteokset koristelivat useita eri paikkoja, joten pitääkin erityisesti nostaa hattua talkooväelle ja festivaalijärjestäjille siitä, että asioihin on kerrankin jaksettu panostaa.

Musiikki

Musiikki on tietenkin pääosassa näillä festareilla. Tarjonta olikin monipuolinen, joten oli oikeastaan vaikeuksia päättää, mitä menisi katsomaan. Mielenkiintoisimmat keikat vetivät allekirjoittaneen mielestä Jarse ja Mr Velcro Fastener. Jarse oli säveltänyt uuden soundtrackin Conan Barbarian elokuvaan, joka pyöri taustalla ja musiikki soitettiin livenä leffan päälle.

Jarse

Jarsen veto olikin loistava ja erilainen. Vaikka artistit soittivatkin selkä yleisöön päin, ei keikka jättänyt kylmäksi. Olikin todella positiivista saada hieno elämys, kun sitä ei osannut odottaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaista viihdettä Jarse tarjoaa tulevaisuudessa.

Mr Velcro Fasteneristä kirjoitamme erillisen jutun lähiaikoina. Siitä on kuitenkin aikaa kun olen viimeksi nähnyt tupla-Tatut keikalla ja en tiedä oliko nostalgialla vaikutusta asiaan, mutta kyllä Mr Velcro Fastenerillä on edelleen loistava meno. Mainittakoon vielä, että Funktiån Artturi, eli Vj Turu Sanoma oli tehnyt visut keikalle.

Mr Velcro Fastener

Jarsen ja Velcrojen lisäksi myös Cleanin Women soitti keikan H2Ö:ssä. Tämä pitkän linjan puurtaja veti hyvän keikan (sen aikaa mitä sitä ehtisin katsoa). Eli kansa sai takuuvarmaa Cleaning Womenia.

Cleaning Women

Mad Professor oli artisti, jota ihmiset olivat tulleet katsomaan ja kuuntelemaan. Miehet aloittivat keikkansa hieman myöhässä, mutta ensimmäisen biisin alettua, yleisö ryntäsi jammailemaan ja pitämään hauskaa.

Festaripäivän loppu

Kirjoittelen tätä juttua klo 03:00 ja odotankin jo seuraavaa festaripäivää. Hieman harmittaa etten nähnyt Imatran Voimaa, mutta kaikkea ei vain voi ja ehdi aina katsoa. Festareiden ensimmäinen päivä oli erittäin onnistunut ja siitä iso kiitos järjestäjille.

Ainoa kritiikinpoikanen on ehkä hieman alimitoitettu WC-kapasiteetti, mikä näkyi jonoissa. H2ö on kuitenkin erittäin tervetullut ja kerrankin erilainen festivaali. Myös kansa näyttää löytäneen sen, ja vaikka ihmisiä olikin paljon, niin järjestelyt pääasiassa tuntuivat toimivan hyvin. Jään mielenkiinnolla odottamaan myös lauantaipäivää, jolloin jengiä pitäisi olla vieläkin enemmän.

Nyt nukkumaan ja seuraavaa festaripäivää odottelemaan. Öitä!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest