Kårenin levymessut

Funktiå tunnetusti diggaa musiikista ja käväisimmekin 7.12.2014 Kårenin levymessuilla Turussa. Tapahtuma alkoi klo 10.30 ja ihmisiä riitti tapahtumaan heti aamusta alkaen. Levymyyjiä oli turkulaisten ja muualta Suomesta tulleiden myyjien lisäksi saapunut aina Ruotsista saakka. Minulla oli muutama levy mietitty valmiiksi ennen tapahtumana lähtöä, joten en lähtenyt ihan summamutikassa etsimään jotain kuunneltavaa. Listalla oli mm. The Dave Brubecktin Timeout, King Crimsonin Island on the court of Crimson King, The Beatles – Sgt. pepper’s lonely hearts club band ja pari muuta levyä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Levymessuille maksoi sisään vaivaiset 3 euroa, mikä kyllä maksoi itsensä nopeasti takaisin. Erityisesti ruotsalaisilla myyjillä olivat hinnat kohdallaan moniin suomalaisiin kollegoihinsa verrattuna. Itselleni tarttui heti ensimmäisestä pöydästä mukaan The Beatlesin Sgt. pepper’s lonely hearts club band 10€:lla. Beatlejen levy oli siis vuodelta 1967, kannet hitusen kärsineet, mutta muuten levy oli moitteettomassa kunnossa ja ensi soiton jälkeen totesin sen myös soivan moitteettomasti. Pink Floydin – The wall vuodelta 1979, oli priimakunnossa. Hintaa tällä klassikolla oli 15€.

Alussa mainittu King Crimsonin levyä ei löydä kovinkaan helposti tai sitten levyn hinta oli aika korkea. Eräs myyjä kuitenkin sanoi, että hänellä on kotona se hyväkuntoisena ja hintakin oli kohdillaan. Sain kaverin yhteystietodot ja sovimme, että jos levyä ei löydy muuten, niin tehdään kaupat myöhemmin. Dave Brubeckn Timeout-tupla-LP UK:n painos vuodelta 1968 löytyi sattumalta yhdesta levylaarista, jossa oli kaikenlaista sekalaista. Kyseinen platta osoittautui myös erittäin hyväkuntoiseksi yksilöksi.

Näiden edellämainittujen levyjen lisäksi mukaan lähti vielä muutama muukin levy mukaan lähinnä ”kun halvalla saa”. Levydiggarina tämäntapaisia tapahtumia kaipaisi hieman useamminkin, mutta en kuitenkaan halua ostaa levyjä vain ostamisen takia silloin, kun niitä saa hieman normaalia edullisempaan hintaan. Päivän levysaalis osoittautui varsin hyväksi ja sain hankittua muutaman listalla olleen levutn. Mukaan tuli myös muutaman myyjän yhteystiedot, joiden kautta saattaa syntyä syntyä levylöytöjä myös tulevaisuudessakin.

Funktiå kiittää ja kumartaa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest