Divaani – sisustusliikettä kuvaamassa

Kävin kuvaamassa Divaania, turkulaista jo vuodesta 1993 toiminutta sisustusliikettä, joka sijaitsee osoitteessa Linnankatu 3, eli Turun vanhan pääkirjaston ja Donatellon vieressä. Päädyin kuvaamaan liikettä tunnin varoitusajalla ja paikalla kuvausaikaa oli n. 40 minuuttia. Otin siis mukaan Olympus OMD EM-1:n ja 12-40mm f/2.8 -linssin, hyppäsin autoon ja lähdin kohti Turun keskustaa.

Kun Divaaniin astuu sisälle, huomaa kuinka paljon siellä oikeastaan on tavaraa. Aluksi onkin hieman hankaluuksia päättää mihin suuntaan pitäisi lähteä, mutta pienen tarkastelun jälkeen suunta löytyy kyllä helposti.

Yritin ottaa jonkinlaista yleiskuvaa liikkeestä. Yleiskuvissa on vain välillä ongelmana se, että niihin tulee liikaa tavaraa, jolloin kuvasta saattaa tulla sekava. Päädyin ottamaan seuraavanlaisen kuvan, jossa näkyy liikkeen etuosaa, mukaanlukien myyntitiski. Rajasin kuvan oviaukosta oikealle ja yläosan niin, että tiskin valaisin näkyy kokonaan. Todennäköisesti, jos minulla olisi ollut enemmän aikaa kuvata, olisin saanut aikaiseksi paremman kuvan, mutta tällä mennään nyt.

 

14mm, ISO800, 1/40s, f6,3

14mm, ISO800, 1/40s, f6,3

Divaanin tarjontaan kuuluvat mm. huonekalut, valaisimet, kankaat, tapetit, matot ja sisustuksen pienesineet. Verhojen suunnitelu- ja ompelupalvelu. Divaanin ompelijat valmistavat verhoja, koristetyynyjä, päiväpeitteitä ja helmalakanoita. Heidän kangasosastolla on myös runsas huonekalukankaiden mallisto. Myytävien tuotteiden lisäksi, Divaani tarjoaa myös sisustussuunnitelupalvelua.

Halusin saada kuviin siis kankaita ja kertoa myös heidän kangaspalvelustaan. Kuvasin Divaanin kangasosastoa ja yritin myös tuoda yksityiskohtia esille. Ensimmäinnen kuva kertoo tilasta, jossa kankaita voidaan katsoa, mitata ja leikellä ja toisella kuvalla taas halusin tuoda esille yksityiskohtia tekstiileistä, etenkin koska liikkeestä löytyi myös erikoisempia kuoseja.

 

Divaanista löytyy siis monenlaista sisustukseen liittyvää palvelua, huonekaluiden ja muiden sisustuselementtien lisäksi. Tavarat ovat tuotu mukavasti esille, eikä liike näytä liian staattiselta. Moni sisustustavaroista tuntuu olevan myös hyvin aikaa kestävää klassikkomuotoilua, eikä hetken trendien perässä menevää ja nopeasti vanhenevaa tyyliä.

Henkilökohtaisesti pidän seuraavan kuvan radioista. Tyylillisesti niistä tulee mieleen vahat Marshallin kitaravahvistimet. Aluksi en huomannut edes radioita, koska ne olivat sijoitettu portaiden vieressa olevan hyllyn päälle, josta kulkee helposti vain ohi. Onneksi satuin katsomaan kaapin päälle ja sieltähän löytyi loistavaa kuvauskohdetta. Radioiden lisäksi kuvasta näkee myös hieman liikkeen sisätilaa ja näkymää ulos.  En halunnut blurrata liikaa taustaa, joten laitoin aukkoa hieman pienemmälle, jolloin sisätilasta saa vielä jonkinmoisen kuvan, kuitenkin siten, että kuvan pääkohde on selkeästi radiot.

ISO1000, 40mm, 1/250s, f3,5

ISO1000, 40mm, 1/250s, f3,5

Toki valikoimasta löytyy myös modernia tyyliä klassikkojen lisäksi. Esimerkkinä mainittakoon Tivoli Audion äänentoistolaitteet, eli radioit. Ne tuovatkin mukavan väriläiskän myös itse Divaanin sisustukseen, kuten seuraavasta kuvasta huomataan.

Tivoli Audio

ISO1000, 19mm, 1/25s, f10

Näpsin siis kuvia minkä ehdin ja yritin olla häiritsemättä liikkeen mukavaa henkilökuntaa ja asiakkaita. Toivottavasti onnistuin siinä. Onneksi satuin olemaan liikkeellä valoisaan aikaan ja divaanin ikkunoista tuli hyvin luonnovaloa sisätilaan, joten kuvien ottaminen oli suhteellisen helppoa. Toki, monet kuvat olisivat voineet olla parempiakin ja uudella kameralla tulee kuitenkin vielä niitä hetkiä, että pitää miettiä hieman.

Unkarissa kuvattu Flyygeli-taulu, joka oli muistaakseni Kaarinalaisen muusikko-valokuvaaja-taiteilijan teos, oli mielestäni erityisen mieleenpainuva. Tämän kuvan olisin voinut rajata paremmin. Jälkeenpäin harmittaa hieman tuo oikean puoleisen lampun leikkaantuminen kuvasta. Mutta toisaalta, itse taulu näkyy mukavasti ja myös vasemmalla oleva hauska valaisin mahtui myös mukaan kuvaan.

Hieno teos.

ISO1000, 40mm, 1/250s, f3,6

Divaanista löytyy myös paljon tekstiilejä. Kuten edellä mainitsin, niin liikkeellä on oma ompelupalvelu ja laaja kangasvalikoima. Näiden lisäksi löytyy myös valmistekstiilejä kuten Balmuirin tuotteita. Halusin myös kuvata yksityiskohtia.  Ne ovat yleensä mielenkiintoisempia verrattuina yleiskuviin. Yksityiskohdat ovatkin mielestäni juuri ne designin suola, joita kannattaa aina korostaa kuvissa. Toisessa kuvassa olevat laukut tai laukkumaiset säilytyslaatikot ovatkin mielestäni sika-siistejä.

 

Näiden kuvien lisäksi tuli toki otettua paljon enemmänkin kuvia, jotka kaikki eivät mahtuneet tähän juttuun. Periaatteessa sain mielestäni ihan OK kuvia, mutta ainahan on toki parannettavaa.

Alunperin oli tarkoituksena tehdä hieman erilainen juttu Divaanista, mutta en halunnut jättää käyttämättä tilaisuutta hyväksi ja yhdistää tekstiin myös valokuvauspuolta.  Koen, että Olympus OMD EM-1 on loistava kamera ja 12-40mm, f2.8 PRO-objektiivi on täydellinen kaveri sille. Tällä kertaa minulla ei ollut käytössä salamaa, eikä myöskään kamerajalustaa, joten kuvasin kohtalaisen suurilla ISO arvoilla käyttäen hyväksi liikkeen valaistusta sekä luonnovaloa. Kuvien jälkikäsittelyssä poistin hieman kohinaa, terävöitin joitain kuvia, muokkasin valkotasapainoa ja tein pientä rajausta. Pitänee vielä selvitellä Adobe Lightroomin ja EM-1:n suhdetta, erityisesti RAW-kuvien kanssa, mutta se onkin kokonaan toisen jutun aihe.

Divaani

Divaani sijaitsee osoitteessa:

Linnankatu 3, 20100, Turku

www-sivut: www.sisustajandivaani.fi

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest