Ekologisia Halloween-naamareita

Halloween kuten moni muukin länsimaalainen juhla on suurta kulutusjuhlaa, jossa Kiinasta tuotua halpakrääsää ostetaan aivan liikaa, käytetään hetki ja heitetään tavarat roskiin. Kulutusjuhlan humussa helposti unohdetaan ekologinen puoli. Lapset tietenkin haluavat kaiken mahdollisen Halloween-rojun, mitä kaupasta löytyy kuten naamareita ja muita kertakäyttöleluja, joita käytetään se yksi päivä vuodesta ja hyvällä säkällä se voi kestää ehkä jopa toisen Halloweenin.  Entäpä ekologisemmat vaihtoehdot? Onko niitä edes?

Onnekseni törmäsin Brittiläisen Steve Wintercroftin  Wintercroft-yritykseen,    jonka suunnittelemia naamareita on käytetty mm. muoti- ja videokuvauksissa, juhlissa, mielenosoituksissa ja laidasta laitaan erilaisissa tapahtumissa tai mediassa. Steve sai ”hullun” idean naamariin yrittäessään keksiä Halloween-asustetta itselleen ystävänsä juhliin. Naamarista tuli hitti Steven ystävien kesken, jolloin hän suunnitteli kaavion, jotta muutkin voivat askarella samanlaisen naamarin. Siitä homma sitten lähtikin lentoon.

Nyt Wintercroftin webbsivuilta voi ostaa vajaan 5 punnan hintaan pdf-kaavion valitsemallesi naamarille. Tämän jälkeen kaavio tulostetaan A4:lle, leikataan irti tulostuspaperista, liimataan kaavat kartongille, leikataan palat irti, taitetaan ne apuviivojen osoittamilta kohdilta ja liimataan osat yhteen.

Päätin tilata koko perheelle naamarit ja ensimmäisenä tein pojalleni Skull-naamarin. Naamarin kaikki osat mahtuivat A2:n kokoiselle kartonkiarkille ja koko hommaan paloi aikaa n. 3 tuntia. Toki, jos hintaan lasketaan mukaan käytetyt työtunnit on naamari hinnaltaan varsin kallis. Laskettaessa ainoastaan käytetty euromäärä hintaa kertyy vajaa 5 puntaa kaavioista, pahvi/kartonki voi löytyä omasta takaa tai sitten 1€:lla saa A2:n kokoisen arkin eikä liima ja teippikään paljon maksa, on naamari varsin edullinen.

Naamarista voi tehdä vielä hieman erikoisemman vaikka maalaamalla tai koristelemalla sen miten haluaa. Eipä naapuruston lapsilta löydy toista samanlaista Halloween-asua ja puhumattakaan siitä, jos lapset ovat itse osallistuneet naamarin tekoon.

Jos ehdin, niin yritän postata tänne myös toisten maskien kuvia, kunhan vain saamme ne kasattua.

Funktiå toivottaakin ekologista Halloweeniä kaikille lukijoilleen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest