Gaggui Kaffela

Turun kahvilakulttuuri sai lisäpotkua energisten kaksoissiskojen Jonnan ja Johannan avatessa Gaggui Kaffelan Humalistonkatu 15:een. Nimensä mukaan, Gaggui Kaffelassa tarjotaan loistavia Jonna Silénin suunnittelemia ja valmistamia kakkuja. Jonna on jo pitemmän aikaa tehnyt kakkuja tilauksesta, mutta nyt Jonna ja hänen siskonsa Johanna toteuttavat unelmaansa kahvilayrittäjinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaggui Kaffelan ideologiaan kuuluu, että siellä myytävät kakut ja suolaiset suupalat valmistetaan itse. Myös kaffelan sisustus on pitkälti siskojen yhdessä suunnittelema ja onkin painottunut vintage-huonekaluihin, joita on tuunattu paikallisten designerien tuotteilla. Tuolien päälliset ovat Saanan ja Ollin kankailla päällystettyjä ja seinältä löytyy paikallista designia. Kuvan Deer Shelf on BEdesignin suunnittelema hauska kokonaisuus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaffela eroaa monista muista kahviloista paitsi konseptinsa, mutta myös sisustuksensa suhteen. Yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä ja monet asiat ovat itse tehtyjä, jotta paikasta on saatu Jonnan ja Johannan näköinen paikka. Ruma plakaatti, tilan sallimasta maksimi ihmismäärästä, saadaan kivasti häviämään muiden taulujen joukkoon (kuva alla). Myös kaffelan pöydät ovat erityisesti Gaggui Kaffelaan suunniteltuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEi ole mikään yllätys, että myös kahvikupit ja lautaset ovat kahvilaan mittatilaustyönä teetettyjä. Kupit ovat loistavan näköisiä ja kakkulautaset eivät myöskään ole sieltä perinteisimmästä päästä. Keraamiikka on turkulaisen Terraviivan käsialaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaffelan kahvi valmistetaan Turun kahvipaahtimon pavuista ja kahvin pitää olla hyvälaatuista. Sen tekemisessä ei oikaista, vaan se valmistetaan aina huolellisesti, jotta kahvin laatu pysyy tasaisena. Kuvassa Johannan antaa tyylinäytteen oikeaoppisen cappuccinon valmistamisesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaggui Kaffela on täynnä yksityiskohtia. Ajan saa hyvin kulumaan katsomalla erilaisia sisustuselementtejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaffelan hauska puoli on se, että siellä on selkeästi yhdiistelty erilaisia tyylejä. Tämä tekee kaffelan ilmapiiristä kotoisan eikä liian steriilin. Verrattuna moniin muihin kahviloihin, kaffela kutsuu astumaan sisään ja siellä tunteekin itsensä tervetulleeksi hyvän palvelun ja laadukkaiden tuotteiden takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jonna viettää aikansa pääasiassa keittiön puolella. Avausviikonlopun ensimmäisenä päivänä myytiin yhteensä 14 kakkua, joista jokaisesta saa 16 palaa ja ne loppuivat kesken. Jonnalla siis riittää keittiössä hommia, koska kaffelan tarjonnan lisäksi hän tekee myös tilauskakkuja. Tulevaksi viikonlopuksi hänellä onkin edessä 130 häävieraan kakkujen valmistus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaggui Kaffela löytyy Humalistonkatu 15:stä hienon kivitalon kivijalasta. Kaffela myös korjaa pitkään Turun kahvilakulttuuria vaivanneen ongelman, eli kahvilat sulkevat yleensä ovensa liian aikaisin. Gaggui Kaffela on auki klo 19:ään asti, joten vielä työpäivän jälkeenkin on mahdollista nauttia hyvästä kahvista, gaguista ja mahtavasta kaffelan ilmapiiristä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest