Google Chromecast

Tilasin Google Chromecastin muutama päivä sitten, kun se vihdoinkin tuli myyntiin Google Play -kauppaan. Chromecast on TV:n HDMI-porttiin kiinnitettävä palikka, jonka kautta on mahdollista jakaa sisältöä TV-vastaanottimeen esimerkiksi tietokoneen Chrome-selaimelta tai Android- ja iOS-laitteiden sovelluksista, jotka tukevat Chromecastia. Ostopäätökseeni vaikutti myös Chromecastin hinta, eli se maksaa vain 35€ + postikulut 3€, joten vaikka Chromecast ei toimisikaan hyvin, niin eipä siinä kovin paljon rahaa heitä kaivoon.

Toimitus ja pakkaus

Google Chromecast

Tilauksen tekemisestä kului n. 5 arkipäivää siihen kun paketti saapui kotiin. Pakkaus oli varsin kompakti, eli se sisälsi itse Chromecast-tikun, virtajohdon sekä HDMI-jatkopalan, jota voi käyttää, jos Chromecast ei jostain syystä sovi suoraan TV:n HDMI-liittimeen. Paketissa oli selkeä 3-kohdan ohje Chromecastin asentamiseen.

Asentaminen ja käyttö

Laitoin Chromecastin kiinni TV:n HDMI-liittimeen, virtapiuha kiinni palikkaan ja tämän jälkeen TV:stä valitaan oikea lähde (source). Varsinainen asentaminen aloitetaan avaamalla selaimesta osoite: www.google.com/chromecast/setup, josta voi ladata Chromecast-sovelluksen suoraan Android-, iOS-, OS X- tai Window -käyttöjärjestelmille.

Itse suoritin ensiasentamisen iPadillä, johon asennettin Chromecast-sovellus suoraan AppStoresta em. linkin kautta. Muutaman asetuksen jälkeen (WiFi:n salasanan ja Chromecastin nimeämisen) Chromecast päivitti itsensä. Asensin myös iPadille Chromecastia tukevia softia, eli Netflix- ja RedBull -appikset. iPadin youtube-sovellus tukee suoraan Chromecastia, joten käytännössä testasinkin Chromecastin heti, jakamalla youtube-sovelluksesta pyörivän videon TV:seen.

Chromecast on TV

Chromecast näyttää vaihtuvia taustakuvia kun se on valittuna TV:stä ja siihen ei jaeta sisältlöä.

Varsinainen Chromecastin käyttäminen tapahtuu siis seuraavasti esimerkiksi OS X:stä. Asenna ensin Chromecast-laajennos Google Chrome -selaimelle. Avaa Chrome-selain ja valitse cast-ikoni alla olevan kuvan mukaisesti.

Menu

 

Välilehden sisällön jakaminen alkaa välittömästi sen jälkeen, kun Chromecast-laite valitaan valikosta. Se näkyy listassa asennusvaiheessa valitsemallasi nimellä (Google mokkula). Sama tapa toimii kaikissa sovelluksissa myös, eli Netflix- tai youtube-sovelluksista valitaan sama kuvake ja laite, johon mediaa halutaan jakaa. Selaimesta jakaessa esimerkiksi Vimeo-videota, voidaan se myös jakaa fullscreen-moodissa, eli tällöin ei tarvitse katsoa selaimen välilehdessä pyörivää pientä videota.

Lopputulema

Parin päivän käytön jälkeen, olen ollut tyytyväinen Chromecastiin. Sen toiminnassa ei ole ollut mitään moitittavaa. Uskon, että tulevaisuudessa tulee vielä lisää sovelluksia, jotka hyödyntävät Chromecastin tarjoamia mahdollisuuksia.

Olen aikoinani myös ostanut (valitettavasti) Samsungin Smart TV:n, mikä ei nyt ole kovinkaan ”smart”, mitä tulee sen tarjoamiin sovelluksiin ja käyttökokemukseen. En esimerkiksi usko, että Samsungissa pyörivää Netflixiä tullaan päivittämään kovinkaan usein, kun taas Chromecast mahdollistaa, että voin jakaa Netflixin sisältöä vaikkapa viimeisimmästä Android tai iOS-versiosta, jos niin haluan.

Minua ei siis kaduta, että maksoin 38€ Chromecastista. Olen jopa ajatellut, että voisin tilata myös toisen sellaisen, kun hinta ei päätä huimaa ja  meidänkin taloudessamme on useampi TV. Voin siis hyvin mielin suositella Chromecastia myös muillekin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest