Miksi laadusta kannattaa maksaa enemmän.

Suomalaiseen tapaan positiivista palautetta annetaan harvoin ja usein myös negatiivinenkin kokemus kuitataan olemalla hiljaa. Funktiån tapauksessa näin ei ole. Päätin kirjoittaa positiivisestä kokemuksesta mitä tulee tuotetakuuseen ja palveluun. Joskus tuotteen valmistusvirheen tai asennuksen suhteen saa takuuasioissa nostaa meteliä, uhkailla kuluttajasuoja-asiamiehellä, mutta onneksi silloin tällöin törmää hienosti hoidettuun takuuseen.

Tarinaa saa alkunsa n. 3-4 vuotta sitten, kun ostin Bowers & Wilkins:in P5 kuulokkeet ja kyseessä on klassinen brittiläinen kaiutin- ja hifi-valmistaja, jolla on pitkät perinteet audiopuolella. P5:t ovat erittäin laadukkaat kuulokkeet ja hintaa luureilla on n. 299€, mutta itse maksoin niistä 260€. Kuulokkeet ovat mielestäni hyvin suunniteltu, eli niissä on käytetty lampaan nahkaa ja metallia. Muoviosia löytyy ainostastaan johdosta ja liittimistä. Design on myös hieman retrotyylinen, eli mustaa nahkaa, metallia ja kromia. Kuulokkeiden mukana tulee myös varajohto ja johto on helposti vaihdettavissa uuteen.

B&W tarjoaa myös heidän tuotteidensa ostajille 3kk ilmaisen jäsenyyden musiikkipalveluun Society of Sound, josta voi ladata flac-laatuisia kappaleita. P5:n mukana tulee kätevä kankainen kuljetuspussi, jossa ne ovatkin kulkeneet mukana monilla matkoilla ympäri maailmaa.

Kaikki tämä tiivistyy mielestäni sanaan ”laatu”. Voinkin rehellisesti todeta, että B&W tarjoaa laatua isolla L:llä, enkä voi oikeastaan sanoa huonoa sanaa kuulokkeista unohtamatta niiden loistavaa äänenlaatua.

B&W

Korvapehmusteet saa helposti asennettua paikoilleen magneettikiinnityksen avulla.

Mutta, muutama viikko sitten huomasin, että jostain syystä magneettikiinnityksellä olevien korvapehmusteiden ja vastakappaleiden välistä oli alkanut vuotamaan ”liimaa” tai jotain tahmeaa ainetta. Otin yhteyttä B&W:n supportiin webbisivujen kautta ja 10 minuutin päästä minulle tuli sähköpostia heidän suomalaiselta edustajaltaan. B&W:n edustaja ohjasi minut ottamaan yhteyttä Turussa sijaitsevaan HiFi-Studioon. HiFi-Studion tarkistettua kuulokkeissa olevan vian, sain samantien uudet kuulokkeet tilalle.

What?! Voiko jonkin tuotteen kohdalla palvelu ja vaihtotakuu toimia tosiaankin näin hyvin! Ja kaikki tämä tapahtui yhden päivän aikana! Ihmetystä vielä herättää se, että luurit olivat kuitenkin jo melkein 4 vuotta vanhat, mutta toki hyvin pidetyt. Tutustuessani B&W:n takuuehtoihin, näyttää siltä, että kyseisillä luureilla on 5-vuoden takuu.

Halusin kirjoittaa tästä positiivisestä palvelusta, koska erittäin harvoin törmää näin hyvään asiakaspalveluun ja tuotetakuuseen. Vaikka monilla tuotteilla on takuu, olen kuitenkin kokenut viallisen tuotteen korjatuksi saamisen olevan välillä aika hankalaa, joten kerrankin toimiva takuu kyllä saa isot pisteet minulta. Tästä johtuen ostan mielelläni myös tulevaisuudessa B&W:n tuotteita ja toivonkin, että monet valmistajat pyrkisivät samanlaiseen palveluun sekä asiakastyytyväisyyteen.

Funktiå kiittää ja kumartaa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest