Turku Design Festival -satoa

Turku Design Festival (TDF) alkoi viime viikon keskiviikkona 14.5 ja loppui tiistaina 20.5. Vierailin tapahtuman avaijaisissa Aula caféssa sekä lauantaina Logomossa järjestetyssä kevätmarketissa. Valitettavasti aikaa ei ollut käydä muissa festivaalin tapahtumissa.

TDF:n avajaiset järjestettiin Aboa Vetuksen Aula caféssa PechaKucha-illan muodossa. Iltaan mahtui kuohuviiniä, dj ja paljon ihmisiä. PechaKuchan-illassa oli 8 puhujaa, joista jokainen esitti 20 slidea. Aikaa yhden sliden esittämiseen oli varattu 20 sekuntia. Konsepti oli varsin hauska ja iltaan mahtui monenlaista esitystä. Päällimmäisen mieleen jäivät Ruisrock tuottajan Annakaisa Anttilan esitys innostumisesta,  Juuso Janhusen esitys peleistä, Plækän Masi-Pekka Rydmanin esitys omasta naamastaan sekä Gaggui Kaffelan Jonna Silénin esitys siitä, miten hän päätyi kaffela-yrittäjäksi. Vaikka en maininnutkaan kaikkia esiintyjiä, niin silti jokaisesta esityksestä tuntui löytyvän aina mielenkiintoisia aiheita. Täytyy käydä näissä PechaKucha-illoissa tulevaisuudessakin.

Avajaispäivänä oli myös monta muuta tapahtumaa – Saanan ja Ollin popup-myymälä Sisustuksen Koodissa , Plækän kevätkauppa, Fiilisparturi Turku Design Now -kaupalla ja paljon muutakin.

 

Saana ja Olli ovat olleet hyvin esillä eri tapahtumissa viime aikoina.

TDF Kevätmarket Logomossa

Logomossa pidettiin TDF:n kevätmarket, jossa kävin myös katsomassa tarjontaa. Vaikka kyseessä onkin Turkulainen design-tapahtuma, oli tarjontaa Turun lisäksi ympäri Suomea… Tai ainakin Helsingistä saakka.

Oman kaiutinprojektin myötä, kiinnostus äänentoistoon onkin lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. Bongasinkin heti Uploud Audion myyntipisteen, jossa esillä oli design-kauttimet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaiuttimien kantava ajatus on sama kuin omassa projektissani, eli kauttimien ei tarvitse aina olla rumia ja äänentoiston ei tarvitse kärsiä designista. UA1-kaiuttimien yhtenä  ideana on tarjota eri värisiä vaihdettavia kangaspäällisiä (speakerwear), jolloin kaiuttimen saa hyvin istumaan erilaiseen sisustukseen.

Mukava nähdä, että tuotteita mietitään loppuun saakka. Jos kerran pitää käyttää johtoja, niin miksei nekin voisi näyttää hyvältä.

Toinen samanlainen ajatus kuin omassa projektissani on, oli UA1-kauttimien helppo seinään kiinnittäminen, eli siihen riittää yksi ruuvi. Kolmas yhtenevä ajatus oli se, että kaiutinjohtojen ei tarvitse olla tylsiä perusjohtoja. UA1:ssä johdot ovat kangaspäällysteisiä ja värivaihtoehtoja näytti olevan useita erilaisia. Kannattaa tutustua Upload Audioon, jos äänentoisto kiinnostaa. Kaiuttimet ovat saaneet myös hyviä arvosteluja, joten kyseessä on oikeasti hyvä ja laadukas tuote eikä vain hyvältä näyttävä tuote.

Asenne-vaatemerkiltä löytyi myös myyntikoju, jossa oli vaatteiden lisäksi myös hienon näköisiä longboardeja. Vanhana skeittarina ne herättivät heti kiinnostuksen ja olisihan sellainen hieno, mutta nykyään tuntuu olevan vain sen verran vähän aikaa harrastaa…

Longboard olisi kyllä hieno kulkupeli vanhalle skeittarille…

Tarjolla oli jos monenmoista tuotetta ja yrityksia laidasta laitaan. Mukana olivat tietenkin Turkulaiset – BEdesing, Saana ja Olli, Klo Design, tonfisk design ja monia muita yrityksiä. On myös hienoa nähdä kuinka nämä pienet yritykset ovat aktiivisia ja mukana monessa. Tuntuu, että juuri nämä em. yritykset ovat etenkin Turun suunnalla olleet erittäin paljon esillä viime aikoina. Myyntityö näyttää tehneet tulosta, koska olen myös huomannut samojen yritysten tuoteita olevan myynnissä myös isojen ketjujen, kuten Sokoksen valikoimissa.

Turku Design Festival oli mielestäni hyvä idea ja juuri tällaisilla tapahtumilla pienet yritykset saavat mukavasti näkyvyyttä. Tällä hetkellä tuntuu kotimaisen designin arvostus olevan nosteessa, mikä on mielestäni merkki siitä, että ihmiset haluavat kotimaisuutta ja myös tuotteita, joiden eteen on nähty vaivaa. Kotimaisuus rokkaa!

Kiitokset blogin lukemisesta!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest