Pako Kakolasta – lonkkariskaba Turun keskustassa

Lauantaina 29.8, Turun Kakolanmäellä aurinkoisessa säässä kilpailtiin longboardeilla alamäkilaskun merkeissä. Pako Kakolan järjestäjinä toimivat Boardsport, Reindeer Longboards sekä Funktiå. Laskijoita tapahtumaan ilmoittautui kolmisenkymmentä ja yleisöäkin oli ennakkoon ilmoittaututunut mukaan yli 500 osallistujaa Facebookin tapahtumasivulla. Tunnelma oli rennon letkeä, hyväntuulinen ja järjestelyt toimivat hyvin. Ihmiset nauttivat kisoista, auringosta ja hyvästä meiningistä.

Skaba

Varsinaiset laskut nähtiin puolen päivän jälkeen kun laskijat aloittivat lämmittelylaskut. Tämän jälkeen alkoivat ”aika-ajot”, joissa kerrallaan laski 4 laskijaa ja maaliintulojärjestyksestä jaettiin pisteet. Lähdöt arvottiin Stetson-Harrison metodilla, eli numerot vedetään hatusta ja näin valittiin 4:n sarjoja.  Aika-ajoja oli useampi, joten jokainen laskija pääsi laskemaan reitin useaan otteeseen vaikka kisamenestystä ei saavuttaisikaan. Kisa oli täynnä läheltä-piti-tilanteita mutta onneksi pahemmilta vammoilta selvittiin. Ensiapu sai muutaman kerran paikkailla verisiä polvia ja käsiä: Kakolanmäen neulansilmämutkaan ajettiin joidenkin arvoiden mukaan jopa 60 km/h! Skate or die!

Race to qualify -laskujen jälkeen skabattin lopullisista sijoituksista, joten yleisö ainakin näki paljon laskuja ja tiukkoja tilanteita. Kisaan ilmoittaututuneiden 30 laskijan joukkoon mahtui yksi juniori, Elias ja muutama kauniimman sukupuolen edustaja. Seuraavassa myös pieni videonpätkä päivän laskuista:

 

Pako Kakolasta Lonkkariskaba from FUNKTIÅ on Vimeo.

Järjestelyt

Vaikka Pako Kakolasta olikin järjestetty pienellä tuotantoporukalla, nopealla aikataululla, talkooapulaisilla, oli tapahtumalla myös lukuisia sponsoreita. Paikan päällä olikin tarjolla mm. kahvia, tacoja, hamppareita, katuartisteja ja tietenkin lonkkareita. Tapahtuma oli tuotettu äärettömän nopeasti mutta kuitenkaan se ei näkynyt järjestyksen laadussa: Katsojat kuvailivat tapahtumaa jopa kesän kohokohdaksi! Moni olikin tullut paikalle koko perheen voimin ja eväskori kainalossa.

Tapahtumaa myös kuvattiin monella eri tavalla kuten perinteisillä video- ja valokuva kameroilla mutta myös Drone:illa, eli RC helikopterit varustettuina kameroilla, olivat ilmassa. Odotamme videomateriaalia kuumeisesti!

Teemana tapahtumassa tuntui olevan, että kaikki tarjottavat oli tuotu paikalle fillarilla, kuten kaffet ja tacot. Myös tapahtuman musat tarjoiltiin pyörän päältä: Kyseessä oli muutamia vuosia sitten Turun jokirannassa kierrellyt DIY Mobiilityöpaja, jonka Muusikko/DJ Sam Roos oli saanut lainaan elektroniikkataiteilijoilta. Paikalle oli muutenkin kutsuttu monia Turkulaisia pienyrittäjiä. Upeaa ja positiivista kaupunkikulttuuria!

Pako Kakolasta tulokset

Kilpailussa palkittiin skaban nuorin osallistuja eli Elias Korvenniemi, jonka erotti muista laskijoista ainoastaan ikä ja koko, mutta teknisesti Elias oli aivan isompien laskijoiden tasolla. Naisten puolella palkinto meni Hanna Jaakolalle. Kisan finalistinelikon sijoitukset olivat seuraava:

  1. Antti Ahlroos
  2. Ville Hietala
  3. Ville Teittinen
  4. Janne Lehtinen

Voittajille luovutettiin sponsoreiden lahjoittamat palkinnot sekä Reindeer Longboardsin Lauri Mörskyn valmistama ainutlaatuinen Pako Kakolasta -kiertopalkinto.

Jatkoa kisoille?

Kannattaa pysyä kuulolla, sillä ensi vuodeksi on jo kaavailtu jatkoa kisoille. Se, että missä ja milloin ne skabataan, pidetään vielä yllätyksenä, mutta mäellä tavataan!

Funktiå kiittää ja kumartaa tapahtuman muita järjestäjiä, yhteistyökumppaneita, laskijoita ja tietenkin yleisöä.

Funktiå yhteistyössä mukana: Boardsport, Reindeer Longboards, Makerspoint, Digiporkkana, UnreelStoked, a.e.i, Täsä, Plækä, Boost, Icebeaver, RCM, Dylan’s TradingRan Pan, Taco Nito, Kaffillari, Pink vanilla DessertsTurun Sirkus ja Punainen norsu. KIIIITOS!!!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest