Kööpenhamina

Ja taas mennään! Lento Turusta Helsingin kautta Köpikseen. Matkan tarkoitus on ostaa ensi syksyn ja talven 2014-2015 Cornelianin mallistoa Donatelloon. Juuri pesulasta saapunut upea harmaa CHRISTIAN LACROIXin pukuni, ETROn kauluspaita ja CHRISTIAN LACROIX solmio ovat ”my weapon of choice” tälle matkalle. klassikko M+FG navyblue kansitakkini suojaa köpiksen kylmältä tuulelta. Passi ja hammasharja, eiköhän sillä mene jo aika hyvin.

Turku international AirPort.

Ma klo 14 Turun lentokentällä. Istumme Karoliinan kanssa odottamassa boardingia. Aamulla töissä Donatellossa ja nyt taas reissuun. Mietin mitä tyttäreni Helmi tekee tällä hetkellä? Hänellä on talviloma ja lunta ei näy missään. Katson lentokentän kahvilasta ulos harmaaseen maisemaan. Harmaa on kaunis sävy mutta Suomen harmaus, lakonisuus, se mentaliteetti ankea. Onneksi kevät koittaa pian ja mielikin muuttuu valon myötä. Skarppaan itseäni ajattelemalla upeaa Kööpenhaminaa, tämä ilta on ns. vapaa ja käytämme sen Karoliinan kanssa Strögetillä pyörimiseen ja vaatekauppojen  katseluun. Ehkä syömme Fiat ravintolassa Bindesbølenin vieressä..nyt koneeseen kohti Helsinkiä.

Hki-Vantaan lentokentällä syömme kalakeitto ja ihmettelemme väen paljoutta ? Kivoja noin FINNAIRin koneet, koskakohan sekin firma myydään pois suomesta?

Hki-Kastrup
Lentokoneessa kohti Köpistä Käymme tärkeät strategiat läpi Karoliinan kanssa: ostotavoitteemme ja tärkeät points of sale, so to say. Kirjoitan työsähköposteja (offline) ja mietin omia tulevia. Olen pohdiskelija ja rakastan suunnitella. Nyt vaan listalla aika kovia juttuja; Uusi asunto, toimiston purku, uudelleen organisointia… Huoh, ei auta, jaksettava on. Katson ulos lentokoneen ikkunasta ja ihailen kaunista punertavaa iltataivasta. Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani matkustaa ja tavata hienoja ihmisiä, tehdä businestä erikielisten ja kulttuuritaustaisten ihmisten kanssa. Pidän työni monimuotoisuudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Matkoillamme näemme paljon mutta ikävä kyllä, työmatkat kestävät vain max 2päivää; aina kiire ja ei ehdi nauttimaan perillä helposta turismista. Olen ollut Kööpenhaminassa ehkä tsiljoona kertaa ja vain muutaman kerran turistina

Köpis
Taksilla Kastrupin lentokentältä suoraan hotellimme keskustassa, the square. Vietyämme tavarat huoneeseen, lähdemme heti kaupungille.
tosiaankin, syömme FIAT-ravintolassa. Tunnelma on hieno, paljon kynttilänvaloa, ihanaa puheensorinaa, hämyä. Ihailen tanskalaisten tyylitajua vaatetuksen suhteen.
Tilaan chefs menuun, 4 ruokalajia ja 4 maisteluviiniä. Kermainen, kielen mennessään vievä artisokka-pähkinä keitto, salami-linguine pasta, mieletön overcooked porkchop maa-artisokkien kera ja juustoja, 1 valkoviini, 2 punaista ja yksi makea( miksi en laittanut nimiä muistiin!!!), 2,5 tuntia. Karoliina hävisi tonno di vitallo ja pastansa kanssa. Hän saa lohdutukseksi maistaa juustolautaseltani sekä kaikki upeita viinejä.

 

Sitten se paras. Tarjoilijamme vaihtui kesken ja jälkiruokamme jäi pitkäksi aikaa saamatta. Siskoni poistuessa ”puuteroimaan nenänsä” sanoin kohteliaasti toiselle tarjoilijalle että olisi ollut kohteliasta huomioida meidät. Tarjoilija tuli takaisin ja pyysi anteeksi. Tilasimme laskun ja korttikone kysyy tippejä. Laskun ollessa 935DKK, Kirjoitan summaksi 1000DKK ja annan koneen tarjoilijalle joka katsoo minua hieman ihmetellen. Tarkistan laskun . Hups! Selvitys vielä kerran. Nyt ei ihan oikein mennyt. Tarjoilijalle tippiä 1000 edestä, eli luulin kirjoittavani summan tasan tuhanteen tanskan kruunuun, niin summaksi tuliKin 1935DKK, eihhh! Korjaan asian, ja nauran itselleni kuinka pölö olen. Onnesi sain korjattua, olisi ollut kiva huomata vasta kotona tämä virhe 😀 ehkä parempi mennä nukkumaan.

Kävelemme Strögetillä läpi ja naureskelemme hupaisaa tapahtumaa. The Square Hotel torin laidalla näkyy. Nyt nopeasti nukkumaan koska huomenna aikainen herätys ja Corneliani. Haaveilen kävellessäni perustavani LEGO storen Turkuun. Kello on 23.30. Hyvää yötä.

The Square Hotelli.

Ti aamu 7.00 herätys. Nukuin huonosti, liian kuuma, ajatukset pyörivät päässä. Suihkun kautta hotelliaamiaiselle. Syömme, kertaamme strategiamme, puhumme ostoista, syömme hyvin. The Square hotellin aamiainen on kattava ja saatuani 2 kuppia kahvia ja Berocan, olen valmis töihin. Hotellihuoneen kautta, kenkien kiillotus, solmion prässäys housuprässissä ja checkout. Corneliani odottaa.

 

Showroom.

Sören ottaa meidät iloisesti vastaan kuten niin monet aiemmat kerrat. Vaihdamme nopeat kuulumiset ja aloitamme työt. Ostamme Cornelianin päämallistosta upeat puvut ja päällysvaatteet ja jatkamme muihin osiin, blazerit, housut, neuleet, paidat ja solmiot sekä kaikki muukin löytyy selattuamme tuhansia väri-ja kangaskarttoja, no tämähän käy rutiinilla mutta aina yllättyy uudesta mallistosta. Koskaanhan emme osta samoja tavaroita kuin menneinä sesonkina vaan pyrimme aina tuomaan uudet, upeat sävyt ja leikkaukset asiakkaillemme. Juuri tämän takia huippumuotia on niin kiinnostavaa, se hektinen into uudelle ja tyylille. Perinteitä tietenkään unohtamatta. Kokoamme Karoliinan kanssa upean Donatello-malliston ja olemme tyytyväisiä. Löydämme myös jotain uutta Donatelloon, mutta siitä kerron ensi syksynä kun saamme mallistot kotiin.

Syömme lounaan Sörenin ja Björnin kanssa , kiitämme, jatkamme vielä hetken tulevaisuudesta. Ciao ja hyppääminen taas taksiin. Ajamme kohti seuraavaa showroomiin, katsastamme vielä yhden malliston ja teemme pienen tilauksen, kerron tästäkin mallistosta uudestaan syksymmällä.

 

Työt tehtyämme meille jää muutama tunti aikaa. Lähdemme takaisin kaupungille.

Ströget.
Jäämme taksista eilisen ravintolamme FIATin edessä. Fiatin vieressä sijaitsee Kööpenhaminan tyylikkäin muotiliike Bindesbøl. Käymme nopeasti katsomassa tuttavamme Bindesbølillä sekä tietysti muuten vaan katsomassa miten heillä menee ja mitä he myyvät. Alennusmyyntejä, hieman uutta, mutta liike on kaunis kuten aina. Sanomme heijdot ja lähdemme kävelemään kohti Strögettiä. Katsomme Karen Millenin, Emporio Armanin, MaxMaran ja muita liikkeitä jotka ovat tärkeitä meille.

Käymme kahvilla Royal Smushi cafessa, nautimme upeasta miljööstä ja nautimme hetken vain silmänruokaa.

 

Päätän käydä vielä Illum Bolighusissa jossa on upea valikoima designesineitä, huonekaluja ja eri muotoilijoiden upea kokonaisuus. Hyppääminen taksiin ja kiidämme lentokentälle.

 

Kastrupin lentokenttä

Kastrupin lentokentällä hemmottelemme itseämme caviar house at Prunierissa minä upealla sushi annoksella ja Karoliina balik gravlax annoksella, Ihanaa. Syötyämme katson vielä jotain kivaa tyttärelleni Helmille, ikävä jo häntä. Jotain pientä, löydän upeat pinkit sukkahousut ja perhospinnit Accessories-kaupasta.
Kiidämme kohti porttia, matka takaisin Suomeen alkaa, Finnairin siivillä.

Helsinki-Vantaa kentällä kysyn virkailijalta lähintä avointa kahvilaa. Hän neuvoo meidät T1 osaan, josta löydämme  kahviautomaatin. Huoh, suomi…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest