Milano

TURKU

Ti 5.30 herätyskelloni räjäyttää pääni, herään pongahtaen suihkun kautta, nopea pysty aamiainen, jugurttia, hiukset, vaatehuolto, kengien plankkaus ja ne vähäiset tavarat kassiin. Passi ja hammasharja, yksi ETROn vaihtopaita.
Cornelianin ruskea glencheck pukuni upean Cornelianin turtleneck rib poolon kanssa on tyylikäs kokonaisuus jossa tunnen oloni helpoksi, casual mutta silti chic. Rakastan mustia  Marithe+Francois Girbaud saappaitani jotka rikkovat perinteisen pukeutumisen kaavaa ja kokonaisuus kruunataan värikkäällä Paul Smith huivilla. Päällysvaatteeksi otan M+FG navyblue kansitakkini. Matkamme kesto on vain vajaat 2 päivää, ja tämäkin yö Milanossa siksi että liian kiireessä ei tulisi keskityttyä työhön hyvin, onneksi hyvää ruokaa Milanossa tiedossa.

6.10 taksi odottaa ulkona, haemme siskoni Turun keskustasta, suuntaamme kohti Turun ”kansainvälistä” lentokenttää. Yöllä satoi lunta ja sohjoinen Turku häviää taivaalla. Nukun.

Riika

Riikan kenttä sumussa ja tekno pauhaa aamu 8lta taxfree kaupoissa, neon valot, aamiais-sushibaarit, wrapruoka, toisin sanoen lentokenttä elämää. Surrealistista. Istumme kahvilla, tarkistan siskoni suklaacroisantin rippeet suupielistä. Hyvältä näyttää, pian toinen lento kohti milanoa, käymme nopean briiffin läpi ostotavoitteistamme ja markkinointistrategiasta.

IMG_0118

Kun se hiljainen hetki tulee, molemmat i-päätteillään näpyttävät facebookia tai kuten minä nyt, kirjoitan tätä.

Silti kuuntelen ja huomioin. Rakastan sitä että suurin osa ihmisistä ovat iloisia Euroopan kattavasta lamasta huolimatta ja kiireen keskeltä voin aistia sen tavoitteen joka jokaisella ohi kävelevälläni ihmisillä on: tämä on tärkeä päivä ja tänään onnistun. Kukaan muu ei tee sitä puolestani.

Katson ohi käveleviä ihmisiä ja nautin heidän vaatetuksestaan ja kengän korkojen kopinasta joka tulee kivibulevardilta, kohti seuraavaa päämäärää. Lentokentillä näkee aina ihmiskirjon ja sen nykyajan ilmeen: nuoret istuvat lattioilla , ottavat macbookkinsa esiin ja laittavat kuulokkeet korviinsa , häivyttääkseen kuulutusten häiritsevän melun. Business ihmiset  kävelevät kiireessä terminaalin läpi ja häviävät kuin lentokoneet taivaalle. Jokainen kiireen keskellä yrittää rentoutua mutta yritä nyt tässä ruuhkassa… Juomme kahvimme ja hihkaisemme vieressä istuville ranskalaislle au revoirit ja lähdemme hakemaan seuraavaa porttia,  porttia kohti Milanoa, euroopan itseoikeutettua muotipääkaunkia. Armani Collezioni on tämän matkan tarkoitus , Ostaa upeita vaatteita ja yksityiskohtia, upeille asiakkaillemme, sinulle.

2 tuntia Milanoon.

Pilvien yläpuolella aurinko paistaa.

Turistiluokassakin saa luxusta tilaamalla aamupalaksi pienen viinin ja juustolautasen. Syödessäni Pohdin monia asioita, mietin miten saisin annettua oman panokseni yhteisössäni, luoden vaurautta ja hyvinvointia, Olemalla kehittävä ja hyödyllinen, päättäväinen ja tarmokas. Miten parantaisin ydinperheeni oloja. Ehkä vanhempieni omaishoitajana tulevaisuudessa työni ohella? Siskoni mielestä ahnehdin. Suljen juustorasian kannen ja katson ulos. Alpit ovat upeat.

Vihdoin Milano.

Saavumme Milanon keskustaan miljoonaa ajavan taksin kyydissä ja jatkamme matkaamme suoraan Armanin pääkonttorille.

Kaikki Armanilla lähentelee täydellisyyttä kuten aina. Meidät vastaanotetaan ja johdatetaan itse showroomiin. Tapaamme henkilökunnan ja aloitamme työt, minä Armani Collezioni men malliston kanssa, Karoliina women malliston kanssa. Tiemme eroavat hetkeksi. Olen nyt omillani.

Kaunis syksy-talvi 2014-2015 mallisto, hyvät orderit, hyvä mieli.

Tehtyäni tilauksen, lähden katsomaan miten Karoliina pärjää huomattavasti suuremman malliston kanssa, vaikka tiedän että hyvin. Toiselta puolelta taloa löydän siskoni ystävällisesti juttelemassa ja samalla tehden työtänsä. Esittelen itseni ja jatkamme yhdessä.

All done.

Tilaukset tehtyämme Syömme lounaan armanilla, zuppa di pomodoro, risottoa, salaattia, viiniä, yksinkertaista mutta niin huolellisesti yksityiskohtia myöten tehtyjä ruokia.

Lähtiessä ihailemme vielä Armani talon kokonaisuutta ja upeita pihoja ja yksityiskohtia jotka avautuvat eteemme. Totisesti Armani on ehdoton muotimaailman valtias, kauneus kaikessa on silmiä hivelevää.

IMG_5523

Tyyli ei tosiaankaan ole koskaan pois muodista.

 

Olemme tyytyväisiä. Armani on upea talo jolla on hienot, klassiset arvot vaikka mallistot ovat pääosin ultramoderneja. On upea olla osa perhettä. Sanomme arrividercit henkilökunnalle, juomme pikaiset espressot aulassa ja tilaamme taksin.

Taksista on upea katsoa Milanon ihmisvilinää, mietin kokoajan miten ihmiset täällä asuvat ja minkälaisia koteja ohimenevien ikkunoiden takaa löytyy, mitä ruokaa he tänään syövät, ja vielä enemmän kenen kanssa ja missä. Italiassa ravintolat alkavat täyttyä klo 20 jälkeen ja iltaa vietetään ystävien ja perheen kanssa myöhään iltaan asti. Ihmiset ovat aidosti sosiaalisia ja perus Milanolainen pukeutuu tyylikkäästi, itseään ja tuttaviaan kunnioittaen. Tänne todellakin sopii italialainen sananlasku: emme syö elääksemme vaan elämme syödäksemme. Upeaa!

 

Ilta

Käymme pikaisesti hotellillamme, vain jättääksemme laukkumme ja lähdemme heti kävelemään kohti galleriaa, via Montenapoleonea ja via della Spigaa, jossa koko muodin ja tyylin maailma on edustettuna.

 

@ Duomo di Milano

@ Duomo di Milano

Niin paljon upeita muotitaloja vieri vieressä, ihanaa katsoa kevään uutta muotia, hypistellä, inspiroitua. Harkitsen vaihtavani alaa ja alkavana muotisuunnittelijaksi. Armani, Moncler, Marella, Stefanel, Etro, Corneliani, Dolce&Gabbana, Prada, Armani casa josta löytyy kaikki armani tuoteperheet, kuten Emporio Armani, Armani Kids ja upeat lifestyle  dolci (makeiset) ja fiori (kukat)…  Etro on mielestäni aivan ehdoton näistä kaikista. Upeat materiaalit ja todellisia vintage kankaita, moderneja leikkauksia ja ystävällistä palvelua. Kumpa maailma kaikkialla olisi näin kaunis!

 

Cova-kahvilassa (Pasticceria Confetteria COVA – Via Montenapoleone 8, Milano) nautimme lasilliset cavaa. Hurmaava kahvila tarjoilee drinkkejä, aperitiiveja ja pientä syötävää. Perinteikäs kahvila on toiminut samassa paikassa vuodesta 1817. Jatkamme keskustelua mitä moninaisemmissa asioista. Toiset asiat ratkeavat, toiset ottavat aikansa. Silti keskustelu on antoisaa.

Ravintola

Antica osteria stendahl via Ancona, ravintolamme illalle.

Tutut ravintolamestarimme ohjaavat meidät tunnelmallisen ravintolan pöytään. Saamme tervetuliaistoivotuksen ja lasilliset kuoharia. Juttelemme siskoni kanssa ostamastamme mallistosta ja muutenkin kaikesta perhettämme koskevista asioista. On mukavaa kun saa aikaa siskon kanssa vaikka päivittäin työskentelemmekin samassa yrityksessä.

Tilaamme alkuruoaksi carpacciot ja pääruoaksi merianturaa. Juomme ihanaa viiniä. Juttelemme. Keskustelu käy myös vieraspöytiin joka onkin sopivaa italialaisessa yhteiskunnassa. Viereisen pöydän herrasmies kahden tyttärensä kanssa on tullut Milanoon työasioissa ja ovat monesti vierailleet kyseisessä ravintolassa. Italialainen arvostaa perinteitä ja mukavia juttutuokioita. Inspiroidun jälleen. Muutan italiaan.

Ihanan ateria kruunaa aito Italialainen Tiramisu jonka ollessamme niin täynnä jaamme, espressoa unohtamaan (kahvia emme jaa). Olemme onnellisia, kylläisiä ja silmämme ja mielemme on ruokittua hyvistä asioista.

Syötyämme ja kiitettyämme, otamme taksin kohti hotelliamme. Juomme vielä lasilliset chablis’a ja pelaamme pelin noppaa. Siskoni opettaa minut laskemaan italiaksi.
Väsähdämme hektisestä päivästä ja menemme nukkumaan.

Paluu

Ke klo 8 heräämme ja syömme aamiaisen. Lähdemme vielä katselemaan kauppoja. Casa Armanilta löydän 4-vuotiaalle tyttärelleni Helmille upean Armani kids paidan ja ostan caffe Armani cd:n tuliaisiksi Donatelloon. Sanomme näkemiin Milanolle, hyppäämme taas taksiin ja lähdemme kentälle. Paluu kotiin alkaa.

IMG_5519

Ciao Milano!

Ps. Upeat Armani Collezioni mallistot Donatellossa. Kevät tule!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest