Ravintola – Karu Izakaya

Sarjassamme Turkulaisia yrityksiä esittelen tänään ravintola Karu Izakayan. Tämä ei ole ruoka-arvostelu, eli jätetään ne ammattilaisille, mutta haluan tukea turkulaisia yrityksiä joista pidän, joten mainostan mielelläni niitä tämän blogin kautta.

Turku kärsi pitkään ”kunnollisen” japanilaisen ravintolan puutteesta kunnes vihdoinkin saimme sellaisen. Karu Izakaya aloitti toimintansa vuonna 2013 ja olen käynyt siellä nyt kaksi kertaa. Näin aluksi voin sanoa, että en ole moniin vuosiin kokenut Turun suunnalla ns. ravintolaelämystä, eli menen ravintolaan ja yllätyn iloisesti a) hyvästä palvelusta b) ruuan laadusta. Karun kanssa kävi juuri näin. Kun menin sinne ensimmäistä kertaa tammikuussa, söimme silloin ravintolan maistelumenun, johon kuului n. 6-7 erilaista annosta. Mielestäni jokainen menun annos oli aina positiivinen yllätys ja saimmekin hyviä makuelämyksiä. Myös ravintolan asiantunteva henkilökunta oli erittäin palvelualtista ja heidän osaamisestaan jäi ainakin minulle hyvä kuva.

Päätin yllättää vaimoni ja varasin meille pöydän Karusta. Saavuimme sinne ja kävimme menun läpi. Karun menu vaihtuu aika usein, mikä on positiivista, koska mielestäni menun pitääkin vaihtua, jotta  ravintola voi tarjoa esimerkiksi kausityyppistä ruokaa. Mielestäni se on hyvä merkki siitä, että ravintola pyrkii pysymään ajan tasalla. Päätimme ottaa Karun 3 ruokalajin menun tällä kertaa ja siihen juomiksi keittiömestarin valitsemat viinit.

Alkupala

Sushi-lajitelmassa oli riittävästi syötävää kahdelle. Loistavaa sushia!

Alkupala koostui n. 20 palan sushi-lajitelmasta, joka oli erittäin reilun kokoinen annos. Pienempikin annos olisi riittänyt alkuun, mutta saimme kuitenkin syötyä sen… tai minä taisin syödä suurimman osan. No, naista hädässä pitää auttaa:)

Alkupalojen kanssa joimme Battenfeld Spanier, Grüner Sylvaner (Saksa) valkoviiniä. Se oli hyvä valinta keittiömestarilta ja sopi hyvin yhteen alkupalojen kanssa.

 Pääruoka

Pääruokana oli rapeaa porsaankylkeä ja kimchiä (kuva jutun alussa). Porsas oli nimensä mukaan erittäin rapeaa ja sen mukana tuli hyvää soijakastiketta. Kimchi on korealaistyyppinen hapan, kaalista valmistettu salaatti, joka oli myös loistavaa ja sopi hyvin yhteen makean porsaan kanssa.

Turskasta on jo napattu palanen, joten pitää olla nopea napsimaan kuvia, kun kyse on hyvästä ruuasta:)

Vaimoni söi Turskaa yuzusoija-voikastikkeen kanssa. Maistoin myös turskaa, joka itsessään on aika mauton kala, mutta lisukkeista siihen saa kyllä makua. Pidin näistä kahdesta pääruuasta valitsemaani porsaankylkeä parempana, mutta toisaalta, jos ei kaipaa ihan niin raskasta pääruokaa, on turska myös hyvä vaihtoehto.

Pääruuan yhteydessä minulle tarjoiltiin La Malkerida (Espanja) punaviiniä possun kanssa. La Malkerida oli valmistettu vähän harvinaisemmasta Bobal-rypäleestä. Vaimoni sai turskan kanssa kesäistä Mas Des Bressades, Blanc Tradition (Ranska) -valkoviiniä.

Jälkiruoka

Jälkiruokana oli ”Päivän jälkiruoka”, joka koostui useasta erilaisesta, pienestä annoksesta ja marjoista. En tosiaankaan muista kaikkea, mutta päällimmäisenä siitä jäi mieleen itse valmistettu vaahtokarkki. Vaahtokarkki ei ollut oma suosikkini, mutta annoksesta löytyvät erilaiset ”vaahdot” olivat kyllä hyviä. Laitetaan vielä lopuksi kuva, joka kertoo ehkä enemmän kuin tämä huono kuvaus:

Jälkiruuassa oli yllin kyllin makuja. Sopivan kevyt ja raikas päätös illalliselle.

 

Jälkiruuan yhteydessä meille tarjottiin viiniksi Italialaista Fosso Della Rosa, joka oli erittäin hapokas ja mehumaisen mieto viini. Myös se sopi hyvin yhteen jälkiruuan kanssa, joten voidaan sanoa, että keittiömestarin valitsemat viinit osuivat kohdalleen.

Yhteenveto

Mielestäni Karu on Turun ravintolatarjonnan piristysruiske. Toki, Karu ei välttämättä ole sieltä halvimmasta päästä, mutta maksan mielelläni hyvästä ruuasta, ammattimaisesta henkilökunnasta sekä hyvästä ilmapiiristä. Karussa nämä kaikki yhdistyvät ja siksi aionkin käydä siellä uudestaankin. Toivottavasti vielä monta kertaa. Voin siis lämpimästi suositella sitä myös muillekin Japanilaisesta keittiöstä pitäville.

Yhteystiedot:

Ravintola Karu Izakaya,
Aurakatu 3
20100 Turku
044 732 9992

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest