Valokuvausta Donatellossa

Olen taas aktivoitumassa valokuvauksen saralla ja kävin ottamassa muutamia kuvia Donatellossa, eli ystäväni Artturi Elovirran perheyrityksessä. Donatello on toiminut Turussa jo 30 vuoden ajan ja on Butique-tyylinen ja sinua henkilökohtaisesti palveleva erikoisvaatekauppa. Donatellon valikoimaan kuuluu erityisesti Italialaisten muotitalojen tuotteita kuten: Armani, Corneliani, Marella ja monia muita laadukkaita merkkejä.

Donatello avasi juuri uuden verkkokaupan, jonka kautta on myös helppo tehdä ostoksia, jos vaikka ei satu olemaan liikkeellä Turun suunnassa. Kannattaa käydä tutustumassa Donatellon tarjontaan osoitteessa www.donatello.fi.

Ajattelin, että voisin testata uutta Olympus OMD EM-1 kameraani ja ottaa samalla muutaman kuvan, jos vaikka niitä voisi hyödyntää Donatellon markkinoinnissa myöhemmin.

Donatellon valikoimiin kuuluu myös kenkiä. Kuvassa hieman erkoisemmat miestenkengät, mutta niistä sai varsin kivan kuvan ja jotenkin ne vain pistivät heti silmään kun kävelin liikkeeseen sisään. Jos etsit vaatteita, jotka poikkeavat perus H&M tai muista massaketjujen linjoista, niin Donatello saattaa olla etsimäsi paikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mitä tulee Donatellon sisustukseen, niin mielestäni se on varsin piristävä verrattuna moniin muihin nykyajan vaateliikkeisiin.

Trendinä tuntuu olevan steriilin oloiset myymälät joissa on pari hassua tuotetta pinottu hyllyille näytille ja kaikki hyllyt ovat valkoisia, terästä tai lasia. Itse en ole oikein sen tyylisen sisustuksen kannattaja, vaan pidän enemmän Donatellon tyylistä: vaatteet ovat esillä ja niitä pääsee helposti kokeilemaan.

Donatellon palveluun kuuluu myös vaatteiden muokkaukset esimerkiksi housujen lahkeiden lyhennys tai takkien muuttaminen juuri sinun vartaloon sopivaksi.

 

 

Kuvassa Artturi Elovirta tsekkaamassa viimeisimpiä nörttiuutisia.

 

En varsinaisesti ollut suunnitellut meneväni kuvaamaan Donatelloon. Valitettavasti juuri tämän takia kuvaamisesta puuttui suunnitelmallisuus ja tulinkin pääasiassa napsineeksi kuvia vain naisten asusteista.

Armani

 

Edellä pari esimerkkiä Armanin naisten takeista. Kokonaisen vaatteen kuvaaminen on oikeastaan aika hankalaa – tällöin vaatteen yksityiskohdat saattavat jäädä huomaamatta, mutta asusteen muoto selviää kuvata. Mielestäni taas yksityiskohdat tekevät yleensä vaatteesta mielenkiintoisemman tai mistä tahansa tuotteesta mielenkiintoisemman. Itse kuvaan mieluummin vaatteen yksityiskohtia juuri tämän takia. Parhaiten vaatteen saa kuvattua mallin päällä, mutta tällä kertaa sellaista ei ollut saatavilla.

 

Donatellon myymälä sijaitsee historiallisella paikalla Turussa osoitteessa Linnankatu 3, pääkirjaston vieressä ja vanhaa suurtoria vastapäätä, eli tois puol jokkee. Kannattaa poiketa käymään.

 Lopputulema

Oli mukavaa taas pitkästä aikaa ottaa kuvia, etenkin jos niitä voi hyödyntää vaikkapa Donatellon markkinoinnissa. Toki kuvaussessiota ei ollut suunniteltu etukäteen ja kameran kanssakaan en ole ihan vielä ”sinut”, joten pitänee käydä jonkin ajan päästä ottamassa uusia kuvia ja miettiä myös kuvattavat kohteet etukäteen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest